stagiiO componenta importanta a proiectului „Formarea specialistilor in domeniul cardiologiei pediatrice pentru un act medical de calitate cu scopul imbunatatirii calitatii vietii” (POSDRU/179/3.2/S/151363) o reprezinta stagiile de pregatire la centre de specialitate din strainatate. 

40 de medici din grupul tinta al proiectului vor avea sansa de a participa la aceste stagii, care au rolul de consolida pregătirea teoretica si practica de care beneficiaza membrii grupului tinta in cadrul proiectului. Din grupul celor 40 selectaţi, 14 medici au finalizat deja stagiile de pregătire. 

„Nu stim cand au trecut saptamanile aici! Desi detaliile aflate pe ultimul moment au sporit emotiile plecarii, calatoria a fost cu acuratete pregatita in cele mai mici detalii. Transferul, cazarea au fost fara cusur… hotelul cu servicii excelente de cazare si masa, cu oameni deosebiti, ne-au facut sederea extrem de placuta. Cat despre spital: personal amabil si foarte bine pregatit, au raspuns la toate intrebarile noastre, ne-au pus la dispozitie toate mijloacele necesare unei mai bune intelegeri a tehnicilor specifice folosite, ne-au creat posibilitatea de a explora laboratoarele performante. Experienta acumulata aici va fi cu siguranta folosita judicios si impartasita colegilor la intoarcere. 
Credem cu tarie ca acest program va functiona prin efortul nostru, al tuturor, ca vom reusi sa aplicam cele invatate! Colaborarea interdisciplinara va fi cu atat mai facila cu cat vom vorbi aceeasi limba si vom avea aceleasi interese… binele micilor nostri pacienti. Legaturile create aici ne vor putea oferi pe viitor sfaturi utile in activitatile noastre.
Multumim organizatorilor pentru aceasta imensa opotunitate de cunoastere!”

Guzganu Mihaela, Stratila Antonela Nicoleta, Ciolpan Gabriela
Stagiu de pregătire la IRCCS Policlinico San Donato

IMG_20151110_132019Clinici unde se desfasoara in prezent stagii de pregatire:

GERMANIA
Klinik für Kinderherzchirurgie und angeborene Herzfehler
Herz- und Diabeteszentrum NRW
Georgstr. 11
32545 Bad Oeynhausen
 
ITALIA – Milano
IRCCS Policlinico San Donato
Piazza Edmondo Malan, 1
20097 S. Donato M.se (MI)
 
ITALIA – Roma
Ospedale Pediatrico Bambino Gesù
 
MAREA BRITANIE – Bristol
Bristol Children’s Hospital and the Heart Institute
 

In scurt timp vor fi organizate stagii si la:

FRANTA – Marsilia
Hôpital de la Timone
264 Rue Saint-Pierre 13385
Marseille Cedex 5 04 91 38 00 00
 
SPANIA – Barcelona 
Cardiolgy Department, Thorax Institute,
Hospital Clínic, University of Barcelona, Spain