Skip to main content

investEU: Viețile a peste 300 de copii au fost salvate până în prezent

La Iași, peste 300 de copii cu malformații cardiace congenitale au beneficiat deja de asistență medicală corespunzătoare, datorită cunoștințelor dobândite pe parcursul proiectului „100 de inimi pentru 100 de copii”, rezultatele programului depășind cu mult așteptările.

Mihaela Tomaziu-Todosia, managerul de proiect: „Vorbim despre existența, la Iași, a unui nucleu de specialiști în cardiologie pediatrică și chirurgie cardiologică pediatrică instruit de unii dintre cei mai buni specialiști ai Europei. Putem investiga, diagnostica și trata astăzi, la Iași, un spectru larg de patologii din domeniul cardiologiei pediatrice, iar procesul de formare și transfer de expertiză și experiență continuă permanent”.

CITESTE TOT ARTICOLUL

Premiu la Gala Fondurilor Structurale 2017

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași a obținut un important premiu la Gala Fondurilor Structurale, care a avut loc aseară (luni, 18 decembrie 2017), în prezența doamnei Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională și a ministrului delegat pentru fonduri europene, Marius Nica. Dintr-un total de 129 de proiecte propuse, proiectul UMF Iași „100 de inimi pentru 100 de copii. Formarea specialiștilor în domeniul cardiologiei pediatrice” a obținut locul 2 la categoria „Școala face omul OM”, categorie dedicată proiectelor care vizează formarea profesională, educația pe tot parcursul vieții și adaptarea la cerințele pieței muncii.

 

Prof.Univ.Dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași: „Este o mare bucurie și onoare că proiectul Universității noastre, «100 de inimi pentru 100 de copii» a fost selectat dintr-o listă lungă de proiecte româneşti, pentru a fi premiat la Gala Fondurilor Structurale 2017.

Proiect de succes al UMF Iași, «100 de inimi pentru 100 de copii» şi-a atins obiectivele majore. În primul rând, vorbim astăzi despre existenţa, la Iaşi, a unui nucleu de specialişti în cardiologie pediatrică şi chirurgie cardiologică pediatrică instruit de unii dintre cei mai buni specialişti ai Europei. Spectaculoase sunt și rezultatele modulului practic al proiectului. Alături de echipa de formatori din centrele de specialitate din străinătate, medicii şi asistenţii medicali din cadrul proiectului au evaluat peste 200 de pacienţi. Dintre aceştia, 140 de copii au fost diagnosticaţi, iar 112 dintre ei au fost trataţi.

În concluzie, când un proiect înseamnă viața pentru 100 de copii, iar aceste 100 de destine rescrise sunt începutul unui drum care înseamnă alte sute de vieți de copil salvate sigur este vorba de un proiect de succes.”

26220557_969914256508214_1744102626171529023_o 26232483_969914686508171_3691154955298428094_o 26240276_969912213175085_6047050725446094280_o 26240530_969915206508119_8469474271190957689_o 26685668_969912113175095_8349152124545612828_o

”Proiectul inimilor”, prezentat la UMF Iași Comisarului European Marianne Thyssen

Comisarul European Marianne Thyssen a vizitat astăzi, 12 octombrie 2017, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa", unde a asistat la prezentarea unui proiect de succes cu finanțare europeană: „100 de inimi pentru 100 de copii”, pus în practică de Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore.T. Popa”, în parteneriat cu Institutul pentru Boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I.M. Georgescu” (IBCV). Evenimentul a avut loc în Sala Senat a UMF Iaşi, în prezenţa comisarui european, a delegaţiei Comisiei Europene (CE) şi a şefului Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Cristea, a primarului Iașului, Mihai Chirica, a rectorului UMF Iaşi Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu, a conducerii UMF, a conducerii IBCV Iaşi Prof.univ. Dr. Grigore Tinică, a directorului executiv OIR POS DRU CENTRU – Alexandra Rus și a directorului executiv adjunct OIR POS DRU NORD-EST Roxana – Elena Vieru precum şi a întregii echipe de proiect. Trebuie precizat că „O sută de inimi pentru o sută de copii” a fost singurul proiect selectat, dintr-o listă lungă de proiecte româneşti, pentru a fi prezentat Comisarului European Marianne Thyssen.

Primul care a luat cuvântul a fost rectorul UMF Iași, prof.univ.dr.Viorel Scripcariu, care a prezentat oaspeților, pe scurt, câteva date despre instituția pe care o reprezintă, „una dintre cele mai vechi universități din țară”, unde studiază peste 12.000 de studenți și ”singura instituție de învățământ medical românesc cotată în topul realizat de The Times Higher Education World University Rankings 2017-2018”.

Managerul acestui proiect, Mihaela Tomaziu-Todosia și prof.univ.dr. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George I.M. Georgescu” au prezentat invitaților povestea acestui proiect al inimilor.

Proiectul „Formarea specialiștilor în domeniul cardiologiei pediatrice” s-a desfășurat în perioada 25 februarie 2015-24 decembrie 2015 și a bifat o rată de succes impresionantă, exprimată prin date concrete: „În primul rând, vorbim astăzi despre existența, la Iași, a unui nucleu de specialiști în cardiologie pediatrică și chirurgie cardiologică pediatrică instruit de unii dintre cei mai buni specialiști ai Europei. Putem investiga, diagnostica și trata astăzi, la Iași, un spectru larg de patologii din domeniul cardiologiei pediatrice, iar procesul de formare și transfer de expertiză și experiență continuă permanent. Nu mai puțin importante sunt rezultatele modulului practic al proiectului. Alături de echipa de formatori din centrele de specialitate din străinătate, medicii și asistenții medicali din cadrul proiectului au evaluat peste 200 de pacienți. Dintre aceștia, 140 de copii au fost diagnosticați, iar 113 dintre ei au fost tratați (cateterism, ablație sau intervenție chirurgicală propriu-zisă), cu o rată de succes de 99.1%”, punctează membrii echipei de proiect, pe site-ul http://www.inimipentrucopii.umfiasi.ro/.

Scopul principal al proiectului, atins cu brio, a fost instruirea, informarea şi capacitarea unui grup ţintă de 160 de asistente şi 75 de medici, utilizând metodologii de învaţare moderne asistaţi de experţi internaționali. Formatorii externi din cadrul programului au fost nume importante în specialitatea cardiologiei pediatrice din țările Uniunii Europene: Alessandro Frigiola (chirurg cardiovascular, Italia), Tammam Yousef (chirurg cardiovascular, Italia), Hiyam Mahmoud (cardiolog, Italia), Marco Ranucci (anestezist, Italia) Rudolf Butyka (perfusionist, Italia); Anna Maria Cazzaniga (anestezist, intensivist, Italia); Bassam Al Hareth (anestezist, intensivist, Italia), Matthias Angres (anestezist, intensivist, Germania), Giuseppe Santoro (cardiolog, Italia), Moll Jacek Jan (chirurg cardiovascular, Polonia), Moll Jadwiga Anna (cardiolog, Polonia), Kopala Marek Piotr (chirurg cardiovascular, Polonia), Josep Brugada Terradellas (cardiolog, Spania) Rana Youssef (cardiolog, Italia), Giuseppe Isgro (anestezist, intensivist, Italia), Marco Ranucci (anestezist, Italia). Activitățile de instruire au fost coordonate de prof. univ. dr. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași.

O componentă importantă a proiectului au reprezentat-o stagiile de pregătire la centre de specialitate din străinătate. 20 de medici și 20 de asistenți din grupul țintă al proiectului au avut șansa de a participa la aceste stagii, care au avut rolul de consolida pregătirea teoretică și practică de care au beneficiat membrii grupului țintă în cadrul proiectului. Au fost organizate astfel de stagii de pregătire în următoarele clinici: din Germania – Klinik für Kinderherzchirurgie und angeborene Herzfehlers; din Italia – IRCCS Policlinico San Donato (Milano), Ospedale Pediatrico Bambino Gesù (Roma); din Marea Britanie – Bristol Children’s Hospital and the Heart Institute (Bristol); din Franța – Hôpital de la Timone (Marsilia); din Spania – Cardiolgy Department, Thorax Institute, Hospital Clínic, University of Barcelona; din Ungaria – Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet, Budapesta.

Efortul de instruire a fost dublat de o campanie susținută de informare în rândul medicilor de rețea din județele Moldovei. Aceștia au fost învățați cum să recunoască un caz suspect de malformație cardiacă congenitală, unde trebuie direcționat copilul și cum să relaționeze cu familia acestuia astfel încât micul pacient să aibă cea mai rapidă și mai bună șansa de a fi investigat, diagnosticat și, dacă este cazul, tratat.

Astăzi, la finalul unui drum de 10 luni și 1 an și jumătate de sustenabilitate, e firesc să ne punem întrebarea: A fost “100 de inimi pentru 100 de copii” un succes? Menționarea noastră a fost făcută publică în mod oficial pe website-ul www.fonduri-ue.ro . Sunt mărturii, fapte, scopuri atinse, rezultate și lucruri palpabile care toate împreună dau un răspuns pozitiv întrebării “A fost un proiect de succes?”. Însă ar fi nedrept și inuman să încheiem concluziile unui astfel de proiect fără a menționa măcar un element extrem de important care uneori, în momentele în care dărâmăm un zid pentru a descoperi un altul în spate, a funcționat drept motor principal pentru a merge mai departe: emoția. Cum să nu vorbești de emoție când pentru 100 de copii acest proiect a însemnat efectiv viață? Cum să nu fim mândri și bucuroși de ceea ce am realizat când ne gândim că aceste 100 de destine rescrise sunt doar începutul unui drum care înseamnă alte sute, mii de vieți de copil salvate? Am așadar convingerea că pentru fiecare dintre noi a fost un proiect din inimă, pentru inimi”, și-a încheiat prezentarea Mihaela Tomaziu-Todosia, manager de proiect.

Prof.univ.dr. Grigore Tinică a expus prezentarea tehnică a proiectului și a subliniat că aceste stagii de pregătire în domeniul chirurgiei pediatrice se vor ține în continuare la clinici importante din Europa, în special în Italia, cu sprijinul Ministerului Sănătății.

Comisarul European Marianne Thyssen a ținut să felicite întreaga echipă. „Este cu siguranță unul dintre proiectele de success finanțate prind Fondul Social European și unic în țara dvs. Sunt onorată să întâlnesc toți acești oameni dedicați, specialiști. Am citit testimonialele mamelor și copiilor care au participat la acest proiect și am descoperit cuvinte emoționante, ca angajament, inimă, încredere. Ați reușit să creați nu doar un serviciu profesionist, ci și un mediu de încredere reciprocă, foarte important pentru familiile acestor copii. Proiectul O sută de inimi pentru o sută de copii și-a îndeplinit cu succes obiectivele și datorăm acestui proiect un grup de medici specialiști instruit de experții europeni. Vorbim astfel despre un proiect al vieții, care salvează vieți”.

Este un exemplu de succes, pentru că s-a lucrat într-o echipă de succes. Nu pot decât să vă invit să vedeți, pentru că o imagine face cât o mie de cuvinte și să vă rog, în numele locuitorilor Iașului, ai regiunii de Nord-Est, să susțineți în continuare fondurile europene pentru această regiune pentru că este într-o grea suferință din punctul de vedere al nivelului de dezvoltare” – i s-a adresat primarul Iașului, Mihai Chirica, Comisarului European Marianne Thyssen.

După discuția avută la UMF Iași, întreaga delegație a plecat să viziteze Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I.M. Georgescu”, locul unde s-a implementat proiectul „O sută de inimi pentru o sută de copii”.

 

Mesajul doamnei Alexandra RUS, director executiv OIR POSDRU Regiunea Centru

"Ieri, ati fost, asa cum ma asteptam, la inaltime si aici ma refer in primul rand la inaltimea unui proiect, care nu e doar unul de succes, dar care e un exemplu de buna practica in implementarea proiectelor finantate prin POSDRU 2007-2013. DG PECU, prin domnul director general Vladimir Rovintescu, a propus Comisiei Europene vizitarea «proiectului inimilor», iar prestatia dumneavoastra de ieri s-a ridicat la nivelul asteptarilor, care s-au nascut odata cu aceasta propunere, una pentru care noi, reprezentatii AM si OIR, ne-am asumat responsabilitatea.

In calitate de reprezentanti ai Ministerului si ai finantatorilor ne dorim ca, in cadrul POCU 2014-2020, proiectul dumneavoastra sa devina un model de urmat in practica.

Proiectul dumneavoastra este dovada vie ca exista competenta, corectitudine, eficienta si performanta, ca Romania are capacitatea de a atrage si de a investi corespunzator banii europeni. De asemenea, el atesta faptul ca sustenabilitatea nu reprezinta doar o obligatie care se impune sa fie respectata prin contractul de finantare, ci ca aceasta sustenabilitate devine un fenomen natural atunci cand conceptia si implementarea fac parte dintr-o viziune sanatoasa, pe termen lung.

Am convingerea ca POCU 2014-2020 va servi in continuare intereselor Sanatatii din Romania si imi exprim speranta ca numarul beneficiarilor, asemenea UMF Iasi, va fi din ce in ce mai mare. Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, prin AM POCU si organismele intermediare, vor cauta mereu ca programul sa raspunda nevoilor actuale ale societatii romanesti si vor veni cu solutii, care au nevoie de beneficiari, asemenea dumneavoastra, pentru o buna si corecta absorbtie a fondurilor europene.

Interventia organismelor intermediare nu a fost necesara in cadrul prezentarii de ieri, asta pentru ca proiectul dumneavoastra si-a spus singur povestea de succes.

Va felicitam inca o data si va multumim!

Cu aleasa consideratie,
Alexandra RUS
Director executiv
OIR POSDRU Regiunea Centru"

Inca 20 de interventii finalizate cu succes

Inca 20 de interventii finalizate cu succes

agenda - 21 Noiembrie 2015-1Alte 20 de interventii chirurgicale au fost finalizate cu succes in perioada 16 – 26 noiembrie 2015: 9 copii au fost operati in saptamana 14 – 19 noiembrie, 11 in saptamana 21 – 26 noiembrie.

In paralel a continuat instruirea teoretica a medicilor si asistentilor care alcatuiesc grupul tinta al proiectului, cu partea a 3-a a Cursului "Managementul Modern al Bolilor Cardiace Congenitale". Sub coordonarea prof. Grigore Tinica, cursul a fost sustinut de expertii straini Anna Maria Cazzaniga, Ulrich Matthias Gerhard Angres si Tammam Youssef.

Au fost abordate urmatoarele teme:

Analgesia and sedation in Picu 
Withdrawal syndrome in Picu 
Enteral and parenteral nutrition in Picu 
Post-operative care in pediatric cardiac surgery 
Perioperative Arithmia and External Peacemaker 
Type of ventilation and interpretation of Gas Analysis
Malformation of left ventricular outflow tract. Surgical indications

 

Stagii de pregatire in centre de specialitate din strainatate

stagiiO componenta importanta a proiectului „Formarea specialistilor in domeniul cardiologiei pediatrice pentru un act medical de calitate cu scopul imbunatatirii calitatii vietii” (POSDRU/179/3.2/S/151363) o reprezinta stagiile de pregatire la centre de specialitate din strainatate. 

40 de medici din grupul tinta al proiectului vor avea sansa de a participa la aceste stagii, care au rolul de consolida pregătirea teoretica si practica de care beneficiaza membrii grupului tinta in cadrul proiectului. Din grupul celor 40 selectaţi, 14 medici au finalizat deja stagiile de pregătire. 

„Nu stim cand au trecut saptamanile aici! Desi detaliile aflate pe ultimul moment au sporit emotiile plecarii, calatoria a fost cu acuratete pregatita in cele mai mici detalii. Transferul, cazarea au fost fara cusur… hotelul cu servicii excelente de cazare si masa, cu oameni deosebiti, ne-au facut sederea extrem de placuta. Cat despre spital: personal amabil si foarte bine pregatit, au raspuns la toate intrebarile noastre, ne-au pus la dispozitie toate mijloacele necesare unei mai bune intelegeri a tehnicilor specifice folosite, ne-au creat posibilitatea de a explora laboratoarele performante. Experienta acumulata aici va fi cu siguranta folosita judicios si impartasita colegilor la intoarcere. 
Credem cu tarie ca acest program va functiona prin efortul nostru, al tuturor, ca vom reusi sa aplicam cele invatate! Colaborarea interdisciplinara va fi cu atat mai facila cu cat vom vorbi aceeasi limba si vom avea aceleasi interese… binele micilor nostri pacienti. Legaturile create aici ne vor putea oferi pe viitor sfaturi utile in activitatile noastre.
Multumim organizatorilor pentru aceasta imensa opotunitate de cunoastere!”

Guzganu Mihaela, Stratila Antonela Nicoleta, Ciolpan Gabriela
Stagiu de pregătire la IRCCS Policlinico San Donato

IMG_20151110_132019Clinici unde se desfasoara in prezent stagii de pregatire:

GERMANIA
Klinik für Kinderherzchirurgie und angeborene Herzfehler
Herz- und Diabeteszentrum NRW
Georgstr. 11
32545 Bad Oeynhausen
 
ITALIA – Milano
IRCCS Policlinico San Donato
Piazza Edmondo Malan, 1
20097 S. Donato M.se (MI)
 
ITALIA – Roma
Ospedale Pediatrico Bambino Gesù
 
MAREA BRITANIE – Bristol
Bristol Children’s Hospital and the Heart Institute
 

In scurt timp vor fi organizate stagii si la:

FRANTA – Marsilia
Hôpital de la Timone
264 Rue Saint-Pierre 13385
Marseille Cedex 5 04 91 38 00 00
 
SPANIA – Barcelona 
Cardiolgy Department, Thorax Institute,
Hospital Clínic, University of Barcelona, Spain

Competitie cu premii pentru grupul tinta al proiectului

premiiCompetitia este una din premisele fundamentale ale performantei. Este motivul pentru care vor fi acordate premii pentru activităţile desfășurate în cadrul proiectului „Formarea specialistilor in domeniul cardiologiei pediatrice pentru un act medical de calitate cu scopul imbunatatirii calitatii vietii” (POSDRU/179/3.2/S/151363)

 

 

 

Vor fi acordate urmatoarele premii: 
2 premii I x 5.000 ron; 
4 premii II x 4.000 ron; 
12 premii III x 2.500 ron; 
100 menţiuni x 400 ron.

Criterii de calificare în vederea acordării premiilor

– participanti eligibili la competitia de premii: persoanele inscrise in cadrul proiectului ca membri grup tinta, beneficiari de subventii.
– calitatea deosebită a stagiului de formare, finalizat cu o lucrare de tipul Raport ştiinţific al lucrărilor practice şi teoretice;
 -îndeplinirea sarcinilor corespunzătoare stagiului de formare conform planului stabilit prin proiect, reglementat prin documentele-cadru elaborate în proiect privind efectuarea stagiului de formare;
-lipsa oricăror evenimente de natură disciplinară/etică provocate de participantul la stagiul de formare;
-gradul de implicare în activitățile proiectului;
– atitudinea participantului pe parcursul stagiului de formare în realizarea sarcinilor de lucru (colegialitate, colaborare, implicare, inițiativă, inovație, disponibilitate) care poate fi regăsită în evaluarea realizată de către supervizorul responsabil cu formarea, alți angajați ai instituției respective care au urmărit activitatea participantului.

 

Organizarea și desfășurarea concursului

Persoanele din grupul ţintă interesate să participe vor depune dosarul de concurs, care va cuprinde:
– Raport ştiinţific al lucrărilor practice şi teoretice (50%). Se va tine cont de calitatea stiintifica a raportului si nu de numarul de pagini efective ale raportului;
– Să prezinte necesarul de materiale si echipamente utilizate in domeniul de activitate legat de interventiile specifice MCC (10%);
– Să descrie etapele de pregatire si utilizare a tehnologiei si logisticii pentru activitatea de diagnostic si tratament al copiilor cu MCC (10%);
– Documente justificative (copii protocoale) care să ateste numărul de proceduri efectuate personal în cadrul proiectului (20%);
– Documente justificative (copii protocoale) care să ateste numărul de proceduri asistate personal în cadrul proiectului. (10%);
– Fisa de autoevaluare anexata prezentei metodologii.
Dosarele care contin Rapoarte stiintifice asemanatoare in proportie mai mare de 20% vor fi descalificate.

Dosarul personal al fiecarui candidat va fi depus la Departamentul Proiecte Europene al UMF Iasi, in format hartie, in dosar de plastic si va avea prima pagina cu numele si prenumele al candidatului, functia (medic sau asistent) si specializarea. Dosarul va fi opisat si numerotat.

Persoanele aflate in mobilitati externe sau care din motive intemeiate nu pot depune dosarul in format fizic, pot trimite documentele mentionate mai sus, prin email la adresa: inimipentrucopii[la]umfiasi.ro. Documentele vor fi arhivate, subiectul mailului va fi: inscriere concurs premii nume, prenume. 

Persoanele din grupul ţintă interesate sa participe la concurs pot depune dosarul de concurs cel mai târziu în data de 23 noiembrie 2015, ora 16.00, la registratura Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” Iasi.

 

Organizarea, derularea concursului, festivitatea de premiere și acordarea premiilor în bani vor avea loc după cum urmează:
Postarea anunţului: 16 noiembrie;
Primirea şi înregistrarea dosarelor de concurs: 17-23 noiembrie (cu exceptia zilelor de 21 si 22 noiembrie), interval orar 8.00-16.00;
Publicarea listei provizorii: 27 noiembrie;
Primirea şi soluţionarea contestaţiilor: 2 decembrie;
Rezultate finale: 7 decembrie;
Festivitatea de premiere şi acordarea premiilor: 12 decembrie.


IMPORTANT:

Rândurile de mai sus sunt extrase din „METODOLOGIA DE ACORDARE A PREMIILOR pentru activităţile desfășurate în cadrul proiectului „ Formarea specialistilor in domeniul cardiologiei pediatrice pentru un act medical de calitate cu scopul imbunatatirii calitatii vietii”, POSDRU/179/3.2/S/151363”. Pentru buna şi completa dvs. informare vă rugăm să citiţi documentul integral (click pentru a-l deschide in format PDF).

FISA DE AUTOEVALUARE o puteţi descărca: 
in format editabil, .doc, pentru completare (click pentru descărcare) 
sau 
în format .pdf pentru imprimare (click pentru descărcare)

Primele 11 interventii chirurgicale in cadrul proiectului

La Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iasi au fost efectuate primele intervenții chirurgicale la 11 copii cu malformații cardiace congenitale (MCC), ca parte a modulului practic al proiectului "Formarea specialiștilor în domeniul cardiologiei pediatrice pentru un act medical de calitate cu scopul îmbunătățirii calității vieții" (POSDRU/179/3.2/S/151363).

Rata de succes a operațiilor a fost de 100%.

Intervențiile chirurgicale au fost realizate de experții străini trainer-i în acest proiect, împreună cu echipa de chirurgi de la Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iasi, condusă de prof. univ. dr. Grigore Tinică.

Din echipa de experți străini care au efectuat primele 11 intervenții chirurgicale din cadrul proiectului amintim pe: prof. Marco Ranucci (Italia), prof. Mathias Angres (Germania), prof. Tanmam Youssef (Italia), prof. Alessandro Frigiola (Italia, președintele "Children's Heart Organization") și asist. Rudolf Butyka (Italia).

Până la sfârșitul anului, 100 de copii cu malformații congenitale cardiace vor beneficia de intervenții chirurgicale gratuite în cadrul proiectului.

Seminar MCC (7): Suceava, 15 iulie 2015, U.S.V. – Aula Corp E, ora 12

Seminar MCC (7): Suceava, 15 iulie 2015, U.S.V. – Aula Corp E, ora 12

7_montaj_website_Suceava_15.07Vă invităm să luați parte la un seminar de informare, în cadrul campaniei de conștientizare a comunității cu privire la importanța depistării precoce a malformațiilor cardiace congenitale. 

Evenimentul este parte a proiectului “Formarea specialiștilor în domeniul cardiologiei pediatrice pentru un act medical de calitate cu scopul îmbunătățirii calității vieții” (POSDRU/179/3.2/S/151363) și va avea loc miercuri, 15 iulie 2015, ora 12, în Aula Corpului E, U.S.V. (Strada Universității nr. 13).

Seminar MCC (6): Botoşani, 9 iulie, Sediul Facultății de Medicină, ora 12

Seminar MCC (6): Botoşani, 9 iulie, Sediul Facultății de Medicină, ora 12

6_montaj_website_Botosani_09.07Vă invităm să luați parte la un seminar de informare, în cadrul campaniei de conștientizare a comunității cu privire la importanța depistării precoce a malformațiilor cardiace congenitale. 

Evenimentul este parte a proiectului “Formarea specialiștilor în domeniul cardiologiei pediatrice pentru un act medical de calitate cu scopul îmbunătățirii calității vieții” (POSDRU/179/3.2/S/151363) și va avea loc joi, 9 iulie 2015, ora 12, la sediul Facultății de Medicină, filiala Botoşani, et. 3 – sala de curs. (Strada Mihail Kogalniceanu nr. 11).

Seminar MCC (5): Iași, 8 iulie, Aula “George Emil Palade”, ora12

Seminar MCC (5): Iași, 8 iulie, Aula “George Emil Palade”, ora12

5_montaj_website_Iasi_08.07Vă invităm să luați parte la un seminar de informare, în cadrul campaniei de conștientizare a comunității cu privire la importanța depistării precoce a malformațiilor cardiace congenitale. 

Evenimentul este parte a proiectului “Formarea specialiștilor în domeniul cardiologiei pediatrice pentru un act medical de calitate cu scopul îmbunătățirii calității vieții” (POSDRU/179/3.2/S/151363) și va avea loc miercuri, 8 iulie 2015, ora 12, în Aula “George Emil Palade” a Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași.