1. Promovarea si sprijinirea formarii profesionale a personalului medical din domeniul cardiologie pediatrica.

2. Furnizarea de formare profesionala la locul de munca pentru dezvoltarea competentelor necesare pentru personalul medical din domeniul cardiologiei pediatrice. 
Acest obiectiv este imediat masurabil, prin cresterea numarului pacientilor copii operati in Romania, in cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iasi si Sp. Clinic de Urgenta pt. Copii “M.S. Curie” Bucuresti, de la o medie, de 80 in ultimii 5 ani la minim 100/an (cresterea variaza in functie de numarul de copii descoperiti la Neonatologie) in urmatorii 3 ani.

inimipentrucopii (12)3. Cresterea nivelului de instruire si informare a personalului medical din domeniul cardiologie pediatrica prin transfer de bune practici de la expertii internationali cooptati si efectuarea de stagii de practica in tari UE.
 
4. Cresterea gradului de informare a populatiei cu privire la la importanta depistarii precoce a malformatiilor cardiace congenitale. 
Proiectul consta in actiuni ce vizeaza instruirea personalului medical specializat in furnizarea de servicii de cardiologie pediatrica din sistemul sanitar prin actiuni de informare/educare in vederea implementarii unor metodologii de abordare a domeniului cardiologie pediatrica, vizand astfel cresterea calitatii pachetului de servicii oferite pacientilor printr-o abordare integrata a metodologiei de furnizare a serviciilor.

Optimizarea relatiei cu pacientul prin cresterea calitatii serviciilor de baza asigurate de personalul medical pacientilor, prin imbunatatirea serviciilor complementare serviciului medical de baza, va avea ca rezultat cresterea calitatii actului medical. Prin abordarea integrata a actului medical si, implicit, a serviciilor oferite, este vizat un rezultat complex si cu un impact major asupra beneficiarului final al acestor servicii – pacientul. Mai mult de atat, rezultatele obtinute ca urmare abordarii integrate a actului medical vor avea impact si pe termen lung, la nivel extins, atat din punct de vedere al furnizarii de baza al acestor servicii: medicii si asistentele medicale; cat si din punct de vedere al beneficiarului acestor servicii: copiii si familiile acestora. De asemenea, proiectul prin obiectivele sale contribuie la obiectivul specific al POS DRU: cresterea calitatii si productivitatii muncii. 

Acest proiect va include, de asemenea, sprijin pentru specialistii din domeniul medical privind formarea profesionala specifica, in special formare profesionala specifica pentru noi tehnologii. Prin activitatile vizate se va imbunatatii nivelul de instruire al profesionistilor din domeniul medical in vederea implementarii unor noi metodologii de abordare integrata a actului medical ce are ca efect direct imbunatatirea calitatii ingrijirilor pentru beneficiarii sistemului de sanatate.