La Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iasi au fost efectuate primele intervenții chirurgicale la 11 copii cu malformații cardiace congenitale (MCC), ca parte a modulului practic al proiectului "Formarea specialiștilor în domeniul cardiologiei pediatrice pentru un act medical de calitate cu scopul îmbunătățirii calității vieții" (POSDRU/179/3.2/S/151363).

Rata de succes a operațiilor a fost de 100%.

Intervențiile chirurgicale au fost realizate de experții străini trainer-i în acest proiect, împreună cu echipa de chirurgi de la Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iasi, condusă de prof. univ. dr. Grigore Tinică.

Din echipa de experți străini care au efectuat primele 11 intervenții chirurgicale din cadrul proiectului amintim pe: prof. Marco Ranucci (Italia), prof. Mathias Angres (Germania), prof. Tanmam Youssef (Italia), prof. Alessandro Frigiola (Italia, președintele "Children's Heart Organization") și asist. Rudolf Butyka (Italia).

Până la sfârșitul anului, 100 de copii cu malformații congenitale cardiace vor beneficia de intervenții chirurgicale gratuite în cadrul proiectului.