Skip to main content

RESURSELE ALOCATE ŞI ACHIZIŢII

In forma centralizata, resursele existente sunt: 6 amfiteatre, 25 laboratoare de specialitate, 4 laboratoare interdisciplinare, acces informatic la resurse digitale, platforma de elearning functionala (din cadrul UMF Iasi), sala de operatie si toata infrastructura de specialitate (laboratoare si sali de interventie) existenta in cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare IS si Sp. Clinic de Urgenta pt. Copii “M.S. Curie” Bucuresti. 

Read More

CONTEXTUL PROIECTULUI

Incidenta malformatiilor cardiace congenitale (MCC) la copii este de 8 la 1.000 de nascuti vii, procent unanim acceptat la nivelul intregii lumi, aplicabil si in Romania. Raportat la populatia Romaniei se estimeaza ca anual se nasc cca. 1000 de copii cu MCC. Avand in vedere absenta unei strategii nationale de diagnostic si tratament a bolilor cardiace congenitale se considera existent un grup de copii cu asemenea malformatii restant din anii anteriori. In acest caz numarul copiilor cu MCC poate depasi cifra de 1500 – 2000. Motivat ca mare parte din acesti copii cu MCC decedeaza in prima luna de viata si apoi in primul an fara diagnostic si tratament, devine evidenta importanta asistentei medicochirurgicale precoce chiar la varsta de nou-nascut si sugar. Procente ce nu depasesc 10-20% din acesti copii ajung la adolescenta sau maturitate pentru a beneficia de asistenta medicala. 

Read More

JUSTIFICAREA NECESITĂŢII IMPLEMENTĂRII PROIECTULUI

Cea mai mare rata a mortalitatii infantile din Europa este inregistrata in prezent la noi in tara. In acest context, masuri tintite asupra principalelor cauze ale mortalitatii trebuie adoptate cu prioritate de tara nostra. 

Situatia ingrijoratoare a mortalitatii infantile in Romania a fost subliniata si in cadrul celui de-al 12-lea raport national la Carta Sociala Europeana Revizuita in cadrul caruia Comitetul European pentru Drepturi Sociale din cadrul Consiliului Europei cerea Romaniei sa adopte cu prioritate masuri reducerea ratelor mortalitatii materne si infantile pentru a se conforma cu angajamentele internationale la care Romania este parte. Mortalitatea cauzata de malformatii cardiace este una din principalele cauze ale mortalitatii infantile cu un procent de 21, 2 % la nivelul anului 2012.

Read More

REZULTATE ANTICIPATE

La finalizarea sa, proiectul "Formarea specialiștilor în domeniul cardiologiei pediatrice pentru un act medical de calitate cu scopul îmbunătățirii calității vieții" va avea urmatoarele rezultate din perspectiva formarii profesionale a publicului tinta:
 

Read More

OBIECTIVUL GENERAL AL PROIECTULUI

Obiectivul general propus in proiect este implementarea de urgenta a unui proces intens de formare profesionala a personalului din sectorul medical pentru imbunatatirea competentelor in domeniul cardiologiei pediatrice cu specialisti externi si interni la Institutul de Boli Cardiovasculare prof. dr. “George I.M. Georgescu” Iasi si Spitalul Clinic de Urgenta pt. Copii “M.S. Curie” Bucuresti.

Read More

OBIECTIVELE SPECIFICE ALE PROIECTULUI

1. Promovarea si sprijinirea formarii profesionale a personalului medical din domeniul cardiologie pediatrica.

2. Furnizarea de formare profesionala la locul de munca pentru dezvoltarea competentelor necesare pentru personalul medical din domeniul cardiologiei pediatrice. 
Acest obiectiv este imediat masurabil, prin cresterea numarului pacientilor copii operati in Romania, in cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iasi si Sp. Clinic de Urgenta pt. Copii “M.S. Curie” Bucuresti, de la o medie, de 80 in ultimii 5 ani la minim 100/an (cresterea variaza in functie de numarul de copii descoperiti la Neonatologie) in urmatorii 3 ani.

Read More