Skip to main content

La noi, Mosul a venit mai devreme. Cu cel mai frumos cadou la care si-l putea dori echipa proiectului…

La noi, Mosul a venit mai devreme. Cu cel mai frumos cadou la care si-l putea dori echipa proiectului…

Nu vrem si chiar de-am vrea n-am sti ce sa-i raspundem mamei Marei – vorbele ele ne coplesesc. Atat doar: va multumim pentru multumiri., ne bucura nespus bucuria dvs. Sarbatori Fericite sa aveti, stimata doamna, alaturi de Mara, copilul cu o inima mare si o mie de zambete.

… a avut acel lucru, mare lucru, pentru ca timp de 8 ani de zile a fost mereu cu garda ridicata.

Timp de 8 ani de zile familia noastra a trait in casa cu un dusman mut, noi nu stiam niciodata ce i se poate intampla, dar ne-am informat. Am zis ca cel mai simplu ca sa acceptam situatia asta e sa ne informam si am avut noroc ca am dat peste oameni aici la Iasi care chiar stiau despre ce e vorba.

Vorbesc despre cardiologi, care ne-au spus sa luam totul pas cu pas, o lasam pe Mara sa se dezvolte pas cu pas si asa am facut! Si ea, micuta noastra, ne-a rasplatit cu foarte mare entuziasm, a avut o pofta de viata cum nu se poate, niciodata nu am stiut ca e bolnava, atata energie, atata puterea a avut ea, ea incarcandu-ne pe noi parintii.

Tot timpul am fost constienti ca Mara si inima ei trebuie ajutata, inima Marei are nevoie de ajutor. Fiind conectati mereu la realitatea aceasta am incercat sa facem ce e mai bine pentru ea, stiam ca la un moment dat va trebui sa facem o interventie pe cord, lucru destul de inspaimantator asa la prima vedere, numai parinte sa nu fii in situatia asta.

Dar am luat totul pas cu pas, va spuneam, si s-a ivit ocazia. Ocazia s-a numit acest proiect, 100 de inimi pentru 100 de copii, despre care am aflat tot de la cardiologii nostri, de la prieteni, dar si de pe canalele media. Foarte important ca a fost expus. Sunt convinsa ca foarte multi parinti au fost usurati de povara asta, ca se poate, ca ai lor copii au o sansa, mare lucru, mare lucru…

In momentul in care am fost acceptati, povara noastra ca parinti a fost impartita. Nu stiu cu cine, a fost impartita, a fost ridicata, luata de pe noi, cumva. Si am venit la spital si cand am venit la spital aveam sentimente absolut contradictorii, nu stiam  unde venim, nu stiam ce i se poate intampla, dar niste oameni foarte surazatori, surprinzator pentru mine (veneam cu idei preconcepute, recunosc), mi-au aratat ca se poate si altfel, mi-au comunicat ce e de facut, cum se procedeaza in situatia asta, fiecare pas al interventiei mi-a fost explicat clar, concis, astfel incat n-am mai avut nicio retinere.

Eram libera, mi-am adus copilul intr-un loc in care stiam ca e pe maini bune, atat. Eram la locul potrivit. Misiunea echipei e foarte dificila avand in vedere ca se lucreaza cu niste copii, ori copii si munca cu acestia este foarte dificila, eu am doi acasa si recunosc ca uneori ma simt coplesita, daramite, cu atatia cu atatia copii si atatea probleme, si cu atatea, o diversitate de necazuri, in spatele lor fiind atatia parinti, fiecare cu bucuriile si necazurile lor.

Ce am vazut la spital? Am vazut daruire, am vazut eficienta, am vazut responsabilitate, am vazut ingaduinta si cel mai mult incredere. Incredere in ei ca pot si incredere in noi ca putem.

Dupa operatie totul a fost mai simplu, am rasuflat si eu usurata, a rasuflat si medical care a facut operatia usurat. Mi-a spus ca: acum aveti un copil sanatos. A fost singurul mesaj care a contat in ziua acea, ca e un copil sanatos, faptul ca am primit si o imbratisare de la medicul care a facut lucrul acesta pentru ca a vazut ca sunt dincolo de orice limita, a contat atat de mult.

A fost … a fost un moment, un moment, atat! Nu pot sa il calific pentru ca nu exista cuvinte pentru asta. Stiu ca misiunea lor, a celor de acolo, de la spital este grea, dar exista un spirit de echipa pe care l-am simtit si care stiu ca va fi in continuare o permanenta acolo. E foarte important lucrul acesta si mi-as dori din tot sufletul sa nu devina o rutina, sa se inteleaga ca noi suntem oameni.

Asta am simtit, am simtit ca sunt om, am simtit ca fiica mea e tratata ca un om, am simtit ca putem iesi din aceasta aventura netraumatizati, foarte… am intrat cu indoiala, dar am iesit mai curajosi si marturisesc ca mai mult decat recunostita si apreciere nu pot exprima in acest moment. Este doar o bucurie imensa pe care sper cumva sa o pot darui celor care ne-au ajutat, implicit dumneavoastra, implicit celor de la spital. Nu stiu ce sa fac, pur si simplu nu stiu ce sa fac sa dau inapoi din ce am primit. Sper doar ca gandul meu bun si rugaciunile noastre  vor ajunge acolo unde trebuie, iar ei sa primeasca putere pentru a duce mai departe misiunea lor care este extrem de dificila.

Va multumesc!

“Sa stiu ca fetita mea va fi bine pentru tot restul vietii ei este cel mai frumos cadou”

claudia1 claudia2"Inimioara mea este bine, sunt fericita, multumesc! (Claudia)

"Sa stiu ca fetita mea va fi bine pentru tot restul vietii ei este cel mai frumos cadou pe care l-am dorit si primit. Sa primiti intotdeauna ceea ce va doriti si sanatate in primul rand. Nu exista cuvinte suficiente pentru a va multumi. (Elena)

O mama cu lacrimi in ochi si-un copil frumos care pleaca acasa sanatos – ce-ar mai fi de spus? Ca si in cazul Marei si Danielei, ne gasim si noi la randul nostru in criza de cuvinte. Probabil pentru ca exista lucruri facute a fi simtite si nu spuse.

Drum bun in viata, dragele noastre!

 

Mara is happy!

Mara is happy!

maraFetita Mara si mamica ei, Daniela, au tinut sa ne lase mai mult decat un testimonial – ne-au lasat o amintere.

Va multumim si noi, echipa proiectului "Inimi pentru copii", pentru cuvintele frumoase si pentru desen si va dorim sanatate si tot binele din lume!

"I'm happy! Thank you very much!" (Mara)

 "Cuvintele sunt prea mici si prea putine pentru a exprima tot ceea ce simt. Aprecieri si multumiri echipei!!!" (Daniela)

Inca 20 de interventii finalizate cu succes

Inca 20 de interventii finalizate cu succes

agenda - 21 Noiembrie 2015-1Alte 20 de interventii chirurgicale au fost finalizate cu succes in perioada 16 – 26 noiembrie 2015: 9 copii au fost operati in saptamana 14 – 19 noiembrie, 11 in saptamana 21 – 26 noiembrie.

In paralel a continuat instruirea teoretica a medicilor si asistentilor care alcatuiesc grupul tinta al proiectului, cu partea a 3-a a Cursului "Managementul Modern al Bolilor Cardiace Congenitale". Sub coordonarea prof. Grigore Tinica, cursul a fost sustinut de expertii straini Anna Maria Cazzaniga, Ulrich Matthias Gerhard Angres si Tammam Youssef.

Au fost abordate urmatoarele teme:

Analgesia and sedation in Picu 
Withdrawal syndrome in Picu 
Enteral and parenteral nutrition in Picu 
Post-operative care in pediatric cardiac surgery 
Perioperative Arithmia and External Peacemaker 
Type of ventilation and interpretation of Gas Analysis
Malformation of left ventricular outflow tract. Surgical indications

 

Drum bun, Andreea!

andreeaÎntâmplător (… sau nu!?) am aflat despre acest program exact în perioada când fetiţa noastră Andreea, în vârstă de 10 ani, a fost diagnosticată cu sindrom WPW. Mulţumită programului am fost scutiţi de o listă de aşteptare de luni sau poate ani, ori de un efort financiar considerabil. A meritat să batem drumul lung dintr-un colt îndepărtat al tării. Am întâlnit aici o echipă minunată. S-a făcut studiul electrofiziologic şi, din fericire, s-a constatat că nu este necesară şi ablaţia. Totul a decurs normal, Andreea este foarte bine. Mulţumiri d-nei. Dr. Grecu şi întregului colectiv pentru professionalism, pentru răbdare şi atitudine (… d-na. dr. ştie… 🙂 🙂  ).

Andreea, Berta şi Robert M.

Deloc întâmplător, echipa "100 de inimi pentru 100 de copii" te va ține minte, Andreea, ca pe unul dintre cei mai dragi mici pacienți ai noștri. Ție și frumoșilor tăi părinți noi vă mulțumim pentru cuvintele frumoase și vă dorim sănătate multă și tot binele din lume!

Stagii de pregatire in centre de specialitate din strainatate

stagiiO componenta importanta a proiectului „Formarea specialistilor in domeniul cardiologiei pediatrice pentru un act medical de calitate cu scopul imbunatatirii calitatii vietii” (POSDRU/179/3.2/S/151363) o reprezinta stagiile de pregatire la centre de specialitate din strainatate. 

40 de medici din grupul tinta al proiectului vor avea sansa de a participa la aceste stagii, care au rolul de consolida pregătirea teoretica si practica de care beneficiaza membrii grupului tinta in cadrul proiectului. Din grupul celor 40 selectaţi, 14 medici au finalizat deja stagiile de pregătire. 

„Nu stim cand au trecut saptamanile aici! Desi detaliile aflate pe ultimul moment au sporit emotiile plecarii, calatoria a fost cu acuratete pregatita in cele mai mici detalii. Transferul, cazarea au fost fara cusur… hotelul cu servicii excelente de cazare si masa, cu oameni deosebiti, ne-au facut sederea extrem de placuta. Cat despre spital: personal amabil si foarte bine pregatit, au raspuns la toate intrebarile noastre, ne-au pus la dispozitie toate mijloacele necesare unei mai bune intelegeri a tehnicilor specifice folosite, ne-au creat posibilitatea de a explora laboratoarele performante. Experienta acumulata aici va fi cu siguranta folosita judicios si impartasita colegilor la intoarcere. 
Credem cu tarie ca acest program va functiona prin efortul nostru, al tuturor, ca vom reusi sa aplicam cele invatate! Colaborarea interdisciplinara va fi cu atat mai facila cu cat vom vorbi aceeasi limba si vom avea aceleasi interese… binele micilor nostri pacienti. Legaturile create aici ne vor putea oferi pe viitor sfaturi utile in activitatile noastre.
Multumim organizatorilor pentru aceasta imensa opotunitate de cunoastere!”

Guzganu Mihaela, Stratila Antonela Nicoleta, Ciolpan Gabriela
Stagiu de pregătire la IRCCS Policlinico San Donato

IMG_20151110_132019Clinici unde se desfasoara in prezent stagii de pregatire:

GERMANIA
Klinik für Kinderherzchirurgie und angeborene Herzfehler
Herz- und Diabeteszentrum NRW
Georgstr. 11
32545 Bad Oeynhausen
 
ITALIA – Milano
IRCCS Policlinico San Donato
Piazza Edmondo Malan, 1
20097 S. Donato M.se (MI)
 
ITALIA – Roma
Ospedale Pediatrico Bambino Gesù
 
MAREA BRITANIE – Bristol
Bristol Children’s Hospital and the Heart Institute
 

In scurt timp vor fi organizate stagii si la:

FRANTA – Marsilia
Hôpital de la Timone
264 Rue Saint-Pierre 13385
Marseille Cedex 5 04 91 38 00 00
 
SPANIA – Barcelona 
Cardiolgy Department, Thorax Institute,
Hospital Clínic, University of Barcelona, Spain

Competitie cu premii pentru grupul tinta al proiectului

premiiCompetitia este una din premisele fundamentale ale performantei. Este motivul pentru care vor fi acordate premii pentru activităţile desfășurate în cadrul proiectului „Formarea specialistilor in domeniul cardiologiei pediatrice pentru un act medical de calitate cu scopul imbunatatirii calitatii vietii” (POSDRU/179/3.2/S/151363)

 

 

 

Vor fi acordate urmatoarele premii: 
2 premii I x 5.000 ron; 
4 premii II x 4.000 ron; 
12 premii III x 2.500 ron; 
100 menţiuni x 400 ron.

Criterii de calificare în vederea acordării premiilor

– participanti eligibili la competitia de premii: persoanele inscrise in cadrul proiectului ca membri grup tinta, beneficiari de subventii.
– calitatea deosebită a stagiului de formare, finalizat cu o lucrare de tipul Raport ştiinţific al lucrărilor practice şi teoretice;
 -îndeplinirea sarcinilor corespunzătoare stagiului de formare conform planului stabilit prin proiect, reglementat prin documentele-cadru elaborate în proiect privind efectuarea stagiului de formare;
-lipsa oricăror evenimente de natură disciplinară/etică provocate de participantul la stagiul de formare;
-gradul de implicare în activitățile proiectului;
– atitudinea participantului pe parcursul stagiului de formare în realizarea sarcinilor de lucru (colegialitate, colaborare, implicare, inițiativă, inovație, disponibilitate) care poate fi regăsită în evaluarea realizată de către supervizorul responsabil cu formarea, alți angajați ai instituției respective care au urmărit activitatea participantului.

 

Organizarea și desfășurarea concursului

Persoanele din grupul ţintă interesate să participe vor depune dosarul de concurs, care va cuprinde:
– Raport ştiinţific al lucrărilor practice şi teoretice (50%). Se va tine cont de calitatea stiintifica a raportului si nu de numarul de pagini efective ale raportului;
– Să prezinte necesarul de materiale si echipamente utilizate in domeniul de activitate legat de interventiile specifice MCC (10%);
– Să descrie etapele de pregatire si utilizare a tehnologiei si logisticii pentru activitatea de diagnostic si tratament al copiilor cu MCC (10%);
– Documente justificative (copii protocoale) care să ateste numărul de proceduri efectuate personal în cadrul proiectului (20%);
– Documente justificative (copii protocoale) care să ateste numărul de proceduri asistate personal în cadrul proiectului. (10%);
– Fisa de autoevaluare anexata prezentei metodologii.
Dosarele care contin Rapoarte stiintifice asemanatoare in proportie mai mare de 20% vor fi descalificate.

Dosarul personal al fiecarui candidat va fi depus la Departamentul Proiecte Europene al UMF Iasi, in format hartie, in dosar de plastic si va avea prima pagina cu numele si prenumele al candidatului, functia (medic sau asistent) si specializarea. Dosarul va fi opisat si numerotat.

Persoanele aflate in mobilitati externe sau care din motive intemeiate nu pot depune dosarul in format fizic, pot trimite documentele mentionate mai sus, prin email la adresa: inimipentrucopii[la]umfiasi.ro. Documentele vor fi arhivate, subiectul mailului va fi: inscriere concurs premii nume, prenume. 

Persoanele din grupul ţintă interesate sa participe la concurs pot depune dosarul de concurs cel mai târziu în data de 23 noiembrie 2015, ora 16.00, la registratura Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” Iasi.

 

Organizarea, derularea concursului, festivitatea de premiere și acordarea premiilor în bani vor avea loc după cum urmează:
Postarea anunţului: 16 noiembrie;
Primirea şi înregistrarea dosarelor de concurs: 17-23 noiembrie (cu exceptia zilelor de 21 si 22 noiembrie), interval orar 8.00-16.00;
Publicarea listei provizorii: 27 noiembrie;
Primirea şi soluţionarea contestaţiilor: 2 decembrie;
Rezultate finale: 7 decembrie;
Festivitatea de premiere şi acordarea premiilor: 12 decembrie.


IMPORTANT:

Rândurile de mai sus sunt extrase din „METODOLOGIA DE ACORDARE A PREMIILOR pentru activităţile desfășurate în cadrul proiectului „ Formarea specialistilor in domeniul cardiologiei pediatrice pentru un act medical de calitate cu scopul imbunatatirii calitatii vietii”, POSDRU/179/3.2/S/151363”. Pentru buna şi completa dvs. informare vă rugăm să citiţi documentul integral (click pentru a-l deschide in format PDF).

FISA DE AUTOEVALUARE o puteţi descărca: 
in format editabil, .doc, pentru completare (click pentru descărcare) 
sau 
în format .pdf pentru imprimare (click pentru descărcare)

O inimă de adolescent care va bate “altfel” doar din dragoste

img-X28103803-0001La 16 ani, inima adolescenților bate altfel – e vârsta primelor iubiri. Ne-am asigurat ca acesta va fi singurul motiv pentru care inima Andrei va bate "altfel" de acum încolo, iar Andra vrut să ne spună mai mult decât "Vă mulțumesc, la revedere!".

Îți mulțumim și noi, Andra, pentru cuvintele frumoase și-ți dorim o viață frumoasă, plină de emoție și dragoste (garantăm noi că inima va "duce" efortul).   

Numele meu este Andra C., am 16 ani şi am fost diagnosticată acum 2-3 ani, în urma unor controale minuţioase cu TPSV (Tahicardie paroxistică supra-ventriculară).

Primele crize pe care le-am avut au fost cauzate de efort excesiv, aşa că am trecut cu vederea. Însă cu timpul cauzele au devenit efectiv banale (ca ex. în urma ridicării unui simplu creion) fapt ce i-a determinat pe părinţii mei să mă ducă la nişte specialişti. Am început să iau frecvent diverse medicamente însă, adesea acestea nu aveau efectul aşteptat. În 2014 am fost înscrisă pe lista acestui program european, iar la un an după asta mi-a venit rândul. Mi s-a explicat în de-amănunt cum urma să decurgă procedura şi, desi aveam câteva emoţii, eram bucuroasă că am primit această şansă. Totul a decurs conform aşteptărilor, fără niciun fel de complicaţii, doctorii s-au comportat exemplar, iar problema pe care o aveam a fost rezolvată. În concluzie, am rămas foarte mulţumită în tot ceea ce priveşte acest proiect european şi consider că acest tip de proiecte ar trebui susţinute mai mult în România.